Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g nötfärs 1½ dl hackade inlagda rödbetor ½ hackad ättiksgurkor 2 g kapris 1 ägg 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Fetasås 50 g fetaost el Apetina® vitost 30 g gröna oliver med pimento 2 dl Arla® gräddfil 1 pressad vitlöksklyfta 2 krm salt 1 krm peppar
Som ni vet inledde jag och barnen denna veckan med en sjukdag i hemmets lugna vrå. Dottern är fortfarande febrig och snorig till tusen, men humöret är på topp vilket innebär att det bör gå på rätt håll för henne med nu
Biffarna blir så saftiga och är packade med smak. Det som är så bra med färsbiffar (förutom att det är himla gott) är att man kan slänga ner lite vad som helst
Servera gärna med potatispuré, ättiksgurka och persiljesmör. Gör så här. Lägg ströbrödet i en bunke, häll över gräddmjölken och låt svälla minst 10 min
Lindström500 g innanlår (oxinnanlår, går också bra med färdigmald nötfärs) salt svartpeppar, nymald 4 äggulor 80 g inlagda rödbetor, fintärnade 30 g kapris, grovhackad eller mosad 0,5 bananschalottenlök, finhackad 1,5 msk dijonsenap smör (till stekning) 0,5 knippe färsk bladpersilja, strimlad till servering
Mosa fetaosten med en gaffel i en skål. Smaka av med salt, helst flingsalt eller liknande - tänk bara på att fetaosten och peston kan vara rätt salt i sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.