mikaela

mikaela

  • 63 Recept
Exotiska revbensspjäll

Exotiska revbensspjäll

Lägg revbensspjällen i en bunke, dela dem ev i mindre bitar om de är stora. Riv ingefära och vitlök fint
Abborre piccata

Abborre piccata

Krydda fiskfiléerna väl med fiskkrydda. Låt dem dra i kylen någon timme. Blanda ägg och Västerbottensost
Lutfisk

Lutfisk

Skölj lutfisken och lägg den i rikligt med kallt vatten över natten. Följ sedan instruktionerna på förpackningen

Grillad biff med indisk smak

Blanda crème fraiche och kryddor. Tag 1 dl och marinera köttet i. Blanda resten av crème fraichen med skalad, tärnad gurka samt tärnad blekselleri
Gammeldags stek med gräddsås

Gammeldags stek med gräddsås

Sätt ugnen på 175°. Salta och peppra steken och bryn den i smöret. Fräs grönsaker, lök, vitlök och lägg dem i en form tillsammans med köttet
Kalvschnitzel med sardellsmör

Kalvschnitzel med sardellsmör

Banka ut kalvskivorna mellan bakplåtspapper så tunt det går. Använd en kavel eller botten på en kastrull
Grillad fjällröding med dijonsås

Grillad fjällröding med dijonsås

Tänd grillen i god tid. Skölj fisken hastigt i kallt vatten och klipp bort fenorna.  . Blanda smör, pressad eller riven vitlök, bladpersilja, timjan, citronsaft, salt och peppar i en skål
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Skär rödkålen i strimlor. Lägg strimlorna i en skål och krama dem med handen. Blanda vinäger, vatten och socker i en kastrull
Asiatisk biff med lök

Asiatisk biff med lök

Dela köttskivorna på längden till breda strimlor. Stek dem i het panna med olja, salta och peppra, lägg upp på fat
Dillkött på kalv

Dillkött på kalv

1. Putsa köttet med en bordskniv för att få bort benflisor och skräp från styckningen. 2. Plocka och hacka dillen
Smörstekt spätta med persiljeyoghurt och krossad potatis

Smörstekt spätta med persiljeyoghurt och krossad potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 600 gram rödspättafilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar , mald 2 msk smör 2 msk olivolja Persiljeyoghurt 2 dl matlagningsyoghurt 0,5 kruka(or) färsk persilja 1 tsk flytande honung 0,3 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt 1 krm svartpeppar , mald Potatis 700 gram potatis(ar) 2 msk smör 1 krm salt Tillbehör 250 gram edamamebönor 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Smörstekta fläskkotletter med krämigt potatisstomp

Smörstekta fläskkotletter med krämigt potatisstomp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fläskkotlett 480 gram fläskkotletter 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 1 msk olivolja Potatisstomp 700 gram potatis(ar) 50 gram grana padano 1 msk smör 0,5 dl crème fraiche 1 krm salt 1 krm svartpeppar Sallad 0,5 st huvudsallad 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 msk vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Stekt kyckling med gräddsås, rostad potatis och krispig sallad

Stekt kyckling med gräddsås, rostad potatis och krispig sallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Rostad potatis 1 kg potatis(ar) 2 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Kyckling 600 gram kycklingfilé(er) 2 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör Sallad 250 gram körsbärstomater 0,5 st gurka(or) 1 st paprika(or) 70 gram salladsmix 1 msk olivolja 0,5 msk vitvinsvinäger 2 krm salt 1 krm svartpeppar Sås 1,5 msk majsstärkelse 2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 tsk kinesisk soja 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal