Lindström500 g innanlår (oxinnanlår, går också bra med färdigmald nötfärs) salt svartpeppar, nymald 4 äggulor 80 g inlagda rödbetor, fintärnade 30 g kapris, grovhackad eller mosad 0,5 bananschalottenlök, finhackad 1,5 msk dijonsenap smör (till stekning) 0,5 knippe färsk bladpersilja, strimlad till servering
Forma finabiffar och stek dem i smör och olivolja. 1 finhackade gul lök. 1 dl finhackadeinlagda rödbetor. 2 msk hackad kapris. 1 dl finhackad smörgåsgurka. 2 msk dijonsenap
Vi fortsätter på husmans spåret. Detta är en riktigt god rätt. Blomkålsmoset testade jag att göra med grönsaksbuljong under kokningistället för grädde och det var ännu godare
Det är allt för sällan vi gör Biff a´la Lindström, men härom dagen var det dags. Så här gjorde vi. Servera med kokt eller stekt potatis, stekt ägg, gurka, rödbetor och senap
I kväll tillagades en maträtt som jag minns att mamma lagade när jag var liten, kan väl intedirekt påstå att detta var minfavoriträtt men ändå en som förknippas med mammas mat som liten
Lindströmville bjuda sitt gäng på en rysk delikatess varpå han sa åt källarmästaren att komma in med skrapat nötkött, kapris, hackade rödbetor, ägg och lök till bordet
Jag säger bara de utan sticka huvudet under stolen, biff alla lindström släng daj i väggen. Här kommer en ny variant å den smaka underbart, precis som på slottet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.