8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Arbeta så lite som möjligt meddegen. Toppa med färska eller frysta hallon. 1Blanda i ägget till en deg. 1Grädda gyllene i 200 grader cirka 20 minuter. 1Värm mjölken till kokpunkt och slå denunder vispning över äggblandningen. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok. 1Vispa den kalla vaniljkrämen slät och fyll detavsvalnade pajskalet
Ni som har följt mig ett tag vet att jag älskar skumbollar och nu har jag nog gjort de godaste skumbollarna någonsin - Kolaskumbollar med salt kolafyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.