Söta Pajer

Söta Pajer

  • 29 Recept
Benjamins tarte tatin

Benjamins tarte tatin

4 äpplen, gärna syrliga 1 dl strösocker 100 g smör ev 1 dl vispgrädde 1 förp smördeg, kyld på rulle (à 250 g) ägg, uppvispat
Frasig äppelpaj med filodeg

Frasig äppelpaj med filodeg

4 ark filodeg 100 g smör, brynt 60 g rörsocker, strö ca 3 äpplen, röda svenska skalade 2 g malen kanel
Äppelpaj de luxe

Äppelpaj de luxe

Mördegsbotten. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter
Jordgubbspaj med knäcktäcke

Jordgubbspaj med knäcktäcke

Skiva jordgubbarna och lägg dem i en rund pajform. Smält smöret och blanda samman med grädde och sirap
Vaniljdoftande ananaspaj med glass

Vaniljdoftande ananaspaj med glass

Pajskal. Rör ihop rumsvarmt smör med resten av ingredienserna. Låt degen ligga i kyl under någon timme. Tryck sedan ut den i ett pajform och förgrädda i ugnen på 200 grader i ca tio minuter
Äppelpaj med hasselnötsfyllning

Äppelpaj med hasselnötsfyllning

1. Blanda vetemjöl, socker och salt, gärna i matberedare. Skär smöret i  tärningar och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna om du inte har matberedare
Limepaj med kondenserad mjölk

Limepaj med kondenserad mjölk

11 burk sötad, kondenserad (400 gram) mjölk. 14 Digestivekex, ca 200 gram. 1100 gram smält smör. 1Fyllning
Äppelpaj de luxe

Äppelpaj de luxe

120 g rumstempererat smör. 1180 g vetemjöl (3 dl). 160 g florsocker (1 dl). 120 g äggula (1). 1190 g mandelmassa
Äppeltosca á la Tareq Taylor

Äppeltosca á la Tareq Taylor

Äppeltosca1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljsocker och rör till sist i det smälta smöret