2 Hetta upp oljan till cirka 180 grader och fritera palsternackan gyllene och frasig i omgångar. 1 Skala palsternackorna och strimla dem fint på längden
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Späd med ölen till en klumpfri smet. Vi gjorde friterade lökringar för någon helg sedan. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera
Tänkte att jag skulle dela med mig av mitt recept på det. Friterad banan är super enkelt att göra själv, kanske inte många som vet om det men det är det
Exkat hur det skiljer sig mot vårat "vanliga" svenska ströbröd kan jag nog inte beskriva men det känns som att det lämpar sig mycket bättre för att fritera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.