Krydda laxfjärilarnamed salt och peppar, och pensla dem lätt med olja. Koka upp vinet tillsammans med buljongtärningen och låt det koka ihop tills hälften återstår
Tillsätt dessa i en skål med crème fraiche och majonnäs. 0,25 st gul lök, medelstor. 1 st äpple, sött 0,25 st gul lök, medelstor 2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 0,5 dl pepparrot, riven 1 tsk honung 1,5 msk ajvar salt efter smak
Du behöver inte vara rädd att den ska bli för stark utan slösa gärna med goda pepparroten. Pepparroten ger en rivig styrka som passar väl i denna sötsyrliga sås
Du behöver inte vara rädd att den ska bli för stark utan slösa gärna med goda pepparroten. Gör så här. Pepparroten ger en rivig styrka som passar väl i denna sötsyrliga sås
Köp filé med skinn. Lägg bladen i kastrullen med smöret. Smaka av med salt och peppar. 4 st laxfjärilskotletter. 1Krydda med örtkrydda och stek i smör med "den fina sidan" nedåt. 1Mixa med en stavmixer tills finfördelat. 1Servera tillsammans med en god sallad, gärna med lite olivolja med citron och flingsalt
Inspirerad av lunchen från Kils slakteri på Smaka på Värmland i lördags var jag ju bara tvungen att prova på att göra en pepparrotssås till gårdagens middag, kebab i pitabröd med diverse grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.