Laxfjäril med stuvad grönkål
Jills Mat
Jills Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 4 st laxfjärilskotletter
  • 11 msk örtagårdkrydda
  • 1 smör att steka i
  • 1250 g grönkål
  • 125 g smör
  • 12,5 dl grädde
  • 10,5 dl färskost (typ Philadelphia)
  • 11 tsk chiliflakes
  • 11 krm muskotnöt
  • 1 salt
  • 1 nymalen svartpepparOm du inte köpt färdiga fjärilskotletter. Köp filé med skinn. Skär laxen i portionsbitar ca 3-4 cm breda. Skär ett snitt i mitten av varje filé, ner till skinnet, EJ igenom. Vik sedan bort delarna från snittet så att skinnet blir dubbelvikt i mitten och den ser ut som en "fjäril".
  • 1 Krydda med örtkrydda och stek i smör med "den fina sidan" nedåt. Vänd när laxen börjar ljusna på sidorna.
  • 1 Lägg smöret i botten på en kastrull. Skär bort stjälkarna på grönkålen så att det endast är själva bladen kvar. Lägg bladen i kastrullen med smöret. Rör runt. Häll i grädde och låt koka i några minuter.
  • 1 Mixa med en stavmixer tills finfördelat. Lägg i färskost och kryddor. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Servera tillsammans med en god sallad, gärna med lite olivolja med citron och flingsalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.