1 nymalen
svartpepparOm du inte köpt färdiga fjärilskotletter. Köp filé med skinn. Skär laxen i portionsbitar ca 3-4 cm breda. Skär ett snitt i mitten av varje filé, ner till skinnet, EJ igenom. Vik sedan bort delarna från snittet så att skinnet blir dubbelvikt i mitten och den ser ut som en "fjäril".
1 Krydda
med örtkrydda och stek i smör med "den fina sidan" nedåt. Vänd när laxen börjar ljusna på sidorna.
1 Lägg
smöret i botten på en kastrull. Skär bort stjälkarna på grönkålen så att det endast är själva bladen kvar. Lägg bladen i kastrullen med smöret. Rör runt. Häll i grädde och låt koka i några minuter.
1 Mixa
med en stavmixer tills finfördelat. Lägg i färskost och kryddor. Smaka av med salt och peppar.
1 Servera
tillsammans med en god sallad, gärna med lite olivolja med citron och flingsalt.
Kände för en snabb lunchrätt, så till falukorv blev det väldigt gott med en stuvning. Nu är Grönkålen som finast Grönkål är en härlig grönsak, den är så god att stuva eller göra soppa på
STUVADE MAKARONER MED KÖTTBULLAR. Smaksätt stuvningen med svartpeppar, salt och muskotnöt. Idag blev det riktig husmanskost till middag - nämligen stuvade makaroner och hemmagjorda köttbullar
Stuvad vitkål med inspiration från Ica. Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning med morötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Ingredienser Portioner. 4 1 l mjölk (3 %) 5 dl makaroner 1/2 tsk salt 1 krm peppar ev muskotnöt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Bön-och Linspasta olika sort 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.