Sen på kvällen så grillade vi lax och åt det tillsammans med potatismos och kronärtskockskräm. Men jag låg faktiskt ute en hel del i solstolen och rättade
Blanda med grädde av något slag, förstärk med ytterligare fisk- eller hummerfond, och sjud grönsaker och valfri fisk/skaldjur några minuter så får du en härlig soppa
Smaka därefter av allt med salt och peppar. Skala potatisen och koka den mjuk, häll sedan av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en visp eller potatisstomp
I lördags när vi bjöd vänner på middag lagade jag en potatisgratäng medsmakav vitlök ochwasabi. Till potatisgratängen helstekte jag oxfilé och gjorde en sås med fläderblomssaft
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Bryn dom i smör, krydda med salt och peppar. Sätt på medelvärme så att osten smälter. Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta
Mycket smak blir det och då passar risnudlar som får en rejäl kyss av kokosmjölk mycket bra till. Inbillar mig att laxen behåller mer smak om skinnet får sitta på så länge som möjligt
Blanda med ärterna och ringla över lite olja och vinäger. Sila av dem och lägg upp i en stor skål. Lägg spenat och halverade cocktailtomater i en ugnsfast form
Och hur lätt var det inte att göra. Toppa sist med baconen. Antingen var jag väldigt hungrig igår eller så var detta extra gott för jag bokstavligen skrapade ur formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.