Fördelen med lax är att den är lätt att arbeta med, och ganska tålig för diverse experiment. Att stå och skala och hacka ingredienser till en sallad, samtidigt som jag panerade och stekte fisk, det var nästan för mycket
Först ut var en lax med vitvinsås och en kompott på äppleoch kålrabbi. Ibland händer det att jag tar den och alltid kul med lite nya förslag och tips som man kan ta med sig
6-8 4 msk salt 4 msk strösocker 1 1/2 msk torkad dill 1 kg färsk laxfilé utan skinn (gärna mittbiten) 100 g smör 1/4 gurka Picklat äpple 1 dl ättiksprit (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 cm skalad färsk ingefära 2 gröna äpplen (gärna Granny Smith) Garnering 1 dl rostade pinjenötter plockad dill ev 80 g lax- eller forellrom Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kan tro det är ett LCHF-recept för den är bra fet med creme fraiche och vispgrädde. Nästa gång jag lagar den, och det blir nog snart, kommer jag dock att byta ut de feta produkterna till matlagningsgrädde och lätt creme fraiche eftersom jag äter potatis till, men om man följer LCHF-dieten kan man ju istället för potatis ha ugnsbakade grönsaker och rotfrukter till
Lägg på ett fat och toppa medäppletärningar, senapskräm och evenuellt hackad dill. Blanda senapskrämen, smaka av med salt och peppar och ställ svalt till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.