Fisk

Fisk

  • 75 Recept
Lax i krämig sås med hummersmak

Lax i krämig sås med hummersmak

600 g laxfilé. 11 dl vatten. 13 msk hummerfond. 11 dl crème fraîche. 12. 5 dl mellangrädde. 12 tsk fransk senap
Parmesangratinerad fiskgryta

Parmesangratinerad fiskgryta

Putsa fisken och dela den i stora bitar. Toppa med fisken och räkorna. Toppa fisken med dem och sockerärtorna
Toskansk krämig lax med vitlök

Toskansk krämig lax med vitlök

1Smält smöret i resterande juice som kvar i pannan från fisken. 2 laxfiléer. 1salt och peppar. 11 tsk olivolja
Röding med romsås och potatisstomp

Röding med romsås och potatisstomp

600 g rödingfilé olivolja salt. 1Romsås2 dl crème fraîche (32 %) 2 msk majonnäs 1 burk röd stenbitsrom (à 80 g) 1 citron, finrivet skal + saft svartpeppar, nymalen
Vitvinsgratinerad rödspätta

Vitvinsgratinerad rödspätta

  2 msk Fiskfond (koncentrerad).   400 g Rödspättafilé.   2 dl Vitt vin.   1 dl Vatten.   5 dl Grädde 40%.   50 g Schalottenlök
Rökt laxmousse med forellrom på toast

Rökt laxmousse med forellrom på toast

400 g varmrökt lax 3 gelatinblad 2 dl fiskbuljong, utspädd 1 citronklyfta, saften 2 dl vispgrädde salt vitpeppar 4 skivor levainbröd smör, att steka brödet 50 g forellrom gröna blad, till garnering 4 klyftor citron, till garnering
Stekt panerad makrill med puré

Stekt panerad makrill med puré

Rårörda lingon250 g frysta lingon (eller tinade) 1,5 dl strösocker. 1Potatis- och palsternackspuré700 g mjölig potatis (7 medelstora) 300 g palsternacka (3 medelstora) 0,5 dl salt 50 g smör ca 1,5 dl mjölk 1 tsk vitpeppar