Fisk

Fisk

Citronsill

Citronsill

1 förp urvattnad inläggningssill à 420 g 10 cm purjolök, mittbit 1 äggula 1 msk senap 0,5 dl rapsolja 1 citron, rivet skal och saft 2 msk strösocker 5 msk crème fraîche vitpeppar, från kvarnen
Fisk katsu med krämig kålsallad

Fisk katsu med krämig kålsallad

4 bitar torskfilé (à 150 g) 1,5 dl vetemjöl 2 ägg, uppvispade 3 dl pankoströbröd salt neutral rapsolja, till stekning
Lättrimmad torsk med räksky

Lättrimmad torsk med räksky

600 g torskrygg 1 l vatten 2,5 msk salt. Räksky300 g räkor med skal 1 schalottenlök 1 msk tomatpuré 5 dl vatten 60 g smör 3 cl cognac salt
Klassisk fish and chips

Klassisk fish and chips

600 g vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös) 4 bakpotatisar, skalade
Kallrökt lax med pepparrotsgrädde

Kallrökt lax med pepparrotsgrädde

Forma laxskivorna som rosor och lägg upp dem på ett serveringsfat. Pepparrotsgrädde. Vispa grädde och crème fraiche i en skål tills det blir tjockt och krämigt