Festlig fisk med smak av apelsin & saffran - Arla Köket - Sveriges största provkök - Kokaihop.sewww.kokaihop.se
Citronsill 1 förp urvattnad inläggningssill à 420 g 10 cm purjolök, mittbit 1 äggula 1 msk senap 0,5 dl rapsolja 1 citron, rivet skal och saft 2 msk strösocker 5 msk crème fraîche vitpeppar, från kvarnen www.koket.se
Fisk katsu med krämig kålsallad 4 bitar torskfilé (à 150 g) 1,5 dl vetemjöl 2 ägg, uppvispade 3 dl pankoströbröd salt neutral rapsolja, till stekning www.koket.se
Lättrimmad torsk med räksky 600 g torskrygg 1 l vatten 2,5 msk salt. Räksky300 g räkor med skal 1 schalottenlök 1 msk tomatpuré 5 dl vatten 60 g smör 3 cl cognac salt www.koket.se
Klassisk fish and chips 600 g vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös) 4 bakpotatisar, skalade www.koket.se
Kallrökt lax med pepparrotsgrädde Forma laxskivorna som rosor och lägg upp dem på ett serveringsfat. Pepparrotsgrädde. Vispa grädde och crème fraiche i en skål tills det blir tjockt och krämigt www.hemtrevligt.se
Grillad rubbed lax med chilimajo & grön salsa Blanda limesaft, vinäger, fisksås, ingefärsjuice och mirin. 11 tsk fisksås. 500-600 g färsk laxfilé, hel eller i portionsbitar mittkok.expressen.se
Fiskkakor – recept på heta fiskkakor 1 msk fisksås. 500 g kolja- eller torskfilé, skinn- och benfri. 2-3 salladslökar mittkok.expressen.se