Lägg upp o servera med lite lime. 4 laxfileer. Fräs med olja i 3 min. Salta o peppra laxen , släng över lite riven parmesan o lite av timjan o ställ in i 15 min. 4 laxfileer
Blanda i ruccola och sparris i risotton, servera med den stekta laxen och gremolata oljan. Fräs i olja och tillsätt riset och låt det fräsa med tills det blir glansigt
) Avsluta med att försiktigt blanda i den strimlade rökta laxen och smaksätt med lite pressad citron och citronskal från den väl sköljda citronen, samt salt och nymald svartpeppar
Slog på skön musik och stod länge framför spisen och rörde runt tills jag fick ihop en alldeles perfekt krämig risotto som jag sen åt framför tvn Man kan ju ha lite vad man vill till risotto men jag köpte faktiskt varmrökt lax, kräftskjärtar och lite ruccola från salladsbaren på ica bara
Men inget ont som inte för något gott med sig - igår i form av en hejdundrande god laxmed risotto. Stekt lax som fortfarande har en aaaaaaaaaaningens rå kärna är allt som behövs till, om något
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.