Lax med sparris och risotto.
rasmusehrnborn
rasmusehrnborn

Lax med sparris och risotto.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Laxfileer 
  • Färsk timjan 
  • 100 g parmesan
  • 3 schalottenlökar
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl hönsbuljong
  • 4 dl vatten 
  • 2 dl vitt vin 
  • Persilja
  • Sparris
  • Smör
  • olivolja
  • Peppar
  • Salt

Beskrivning

    1. Koka samman buljong, vatten o vin och låt det sjuda.

    2. Hacka löken och fräs med olja i 3 min. Tillsätt sedan riset o fräs i någon minut. Häll i hälften av buljongen o låt koka 10 min under omrörning.

    3. Salta o peppra laxen. Stek på medium värme.

    4. Tillsätt buljong löpande efterhand som vätskan kokar in i riset.

    5. Fortsatt tillsätta vätska tills riset har önskad konsistens. Ta av riset ifrån plattan. Tillsätt parmesan och persilja.

    6. Stek några sparris med olja smör och salt.

    7. Lägg upp - spisa.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.