Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton". Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu
) Avsluta med att försiktigt blanda i den strimlade rökta laxen och smaksättmed lite pressad citron och citronskal från den väl sköljda citronen, samt salt och nymald svartpeppar
Slog på skön musik och stod länge framför spisen och rörde runt tills jag fick ihop en alldeles perfekt krämigrisottosom jag sen åt framför tvn Man kan ju ha lite vad man vill till risottomen jag köpte faktiskt varmröktlax, kräftskjärtar och lite ruccola från salladsbaren på ica bara
Men inget ont som inte för något gott med sig - igår i form av en hejdundrande god laxmedrisotto. Det gröna fick sjuda i två minuter i lättsaltat vatten och sedan kylas i isvatten, för att torkas och blandas medrisottontillsammansmed den sista skvätten buljong och osten
Lax och vitlök är ämnade för varandra helt enkel. Såsen kommer att passa väldigt bra till andra sorters fisk också och maträtten kan serveras både till vardag och fest
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Det som gör det sista lyftet i smaken, är att strax innan de är klarar, pressa över en halv citron över filéerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.