salt, peppar, lökpulver, ancho style chili pepper1. Skala och riv palsternackan på de stora hålen på ett rivjärn eller i en matberedare. Blanda palsternacksrivet med ägg, riven ost och kryddor. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut cirka 0,5 dl per biff av rivet. Skotta ihop varje plätt och platta ihop med en stekspade så allt riv får kontakt. Stek gyllene på båda sidor.
12. Blanda
tinade sojabönor med sköljda svarta bönor, hackad röd lök och halverade cocktailtomater. Servera salladen med balsamico.
13. Blanda
riven pepparrot med creme fraiche och en nypa salt. Ställ såsen svalt.
14. Tina
laxfiléerna och grilla dem på ett grillnät. Krydda laxen på båda sidorna.
Det är högsäsong för dem just nu så de är extra saftiga och goda, med andra ord köp dem. Jag fick en kasse av Florida Grapefrukt med en lite godsaker i
Recepten med grillad lax är populära och här kommer ytterligare ett. Lax. Laxen är kryddad med spiskummin och den serveras med en fräsch sallad med cannelinibönor, en god vitlökssås och rostad mandel
Lägg grönsakerna på en tallrik, fördela laxen över och toppa medpepparrotscremen. Jag valde att krydda laxenmed en algkrydda jag köpte när vi var i Kåseberga, Skåne i somras
Grava gärna din egen lax till receptet, prova dill- & cognacsgravad eller gin- & enbärsgravad. Blanda gräddfil och pepparrot, smaka av med salt och peppar
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Lax. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.