Lax med palsternacksplättar, pepparrotscreme och bönsallad
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Palsternacksplättar
  • 1500 g palsternacka
  • 3 ägg
  • 100 g riven ost
  • salt, peppar, oregano, lökpulver
  • 1 Bönsallad:
  • 1100 g frysta sojabönor
  • 1 tetra svarta bönor (400g)
  • 1/2 röd lök
  • 125 g cocktailtomater
  • 1 Pepparrotscreme:
  • 12 dl creme fraiche
  • 2 msk riven pepparrot på tub
  • salt
  • 1 Lax:
  • 14 styckfrysta laxfiléer
  • salt, peppar, lökpulver, ancho style chili pepper1. Skala och riv palsternackan på de stora hålen på ett rivjärn eller i en matberedare. Blanda palsternacksrivet med ägg, riven ost och kryddor. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut cirka 0,5 dl per biff av rivet. Skotta ihop varje plätt och platta ihop med en stekspade så allt riv får kontakt. Stek gyllene på båda sidor.
  • 12. Blanda tinade sojabönor med sköljda svarta bönor, hackad röd lök och halverade cocktailtomater. Servera salladen med balsamico.
  • 13. Blanda riven pepparrot med creme fraiche och en nypa salt. Ställ såsen svalt.
  • 14. Tina laxfiléerna och grilla dem på ett grillnät. Krydda laxen på båda sidorna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.