Ingredienser Portioner. 2 dl 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 3 msk strösocker 5 msk balsamvinäger 3 dl rött vin 1/2 dl kalvfond 1 dl vatten 2 tsk maizena majsstärkelse 2 msk smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Vispa ner sockret, red av med maizena och vispa tillslut ned en klick smör. Koka upp kalvfond, vatten, rödvin och balsamvinäger, salt och peppar, koka i ca 5 minuter
Det här blir en god sötsyrlig sås med kraftig smak som passar till kött av alla de slag. Låt tomatpuré och socker fräsa med och tippa sedan i all vätska + örtkryddor
Putsa bort eventuella broskbitar från lammbringan. Lägg den med insidan uppåt. lammbringa. Pressa vitlöken och fördela den över bringan, riv över skal från citronen salta och peppra, lägg i den färska spenaten, rulla ihop och dela på mitten, bind upp dom två bitarna av bringan med steksnöre
Sedan har jag rullat ihop dom och knutit ihop dom med ett steksnöre så att det blir en tajt rulle. Rekommenderar varmt det här receptet där jag använder lammbringa som är en väldigt prisvärd styckdetalj
Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Tänk på att all sya, kalvfond och köttbuljong ska inte hällas i direkt. 2 fläskfiléer 1 msk rosmarin (torkad)sal & peppar 1,5 dl crème fraîche 3 dl vispgrädde 3 tsk soya 2 msk kalvfond 2 msk balsamicovinäger 2 dl vatten 1 köttbuljong Salta och peppara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.