Hjortfilémed potatisterrin, lingonpuck och portvinsås. En sak som retar mig är att jag köpte en färsk mejramsplanta som jag verkligen pysslade med för att hålla liv i till nyårsaftonen, den skulle pynta upp det hela lite
Ingredienser Portioner. 2 dl 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 3 msk strösocker 5 msk balsamvinäger 3 dl rött vin 1/2 dl kalvfond 1 dl vatten 2 tsk maizena majsstärkelse 2 msk smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Vispa ner sockret, red av med maizena och vispa tillslut ned en klick smör. Koka upp kalvfond, vatten, rödvin och balsamvinäger, salt och peppar, koka i ca 5 minuter
Madeiraskyns sötma med sötman och krämigheten i purjolöken ihop med beskan i den krämiga rotselleripurén och den lättsyrade schalottenlöken ger härliga smakkombinationer – en riktig festmåltid
Det här blir en god sötsyrlig sås med kraftig smak som passar till kött av alla de slag. Låt tomatpuré och socker fräsa med och tippa sedan i all vätska + örtkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.