Skala morötterna, lägg dem i en kastrull med kallt, saltat vatten och koka upp. ½ knippe morötter. Rostad pumpa och morot med nötter och kapris- och russindressing
- rostade hasselnötter. Lägg på en plåt med vitlök, spansk peppar ochrosmarin, ringla över olja. Häll i en kastrull, vispa i crème fraiche och smaka av med citron och salt
Värm nyponsoppa, rosmarin, ingefära, honung och vinäger, låt koka ihop tills hälften återstår. Blanda ihop rotfrukter med nypondressingen till en sallad, smaka av med salt och peppar
Mixa morötterna tillsammans med grädden och smöret i en matberedare eller med en stavmixer. Rulla ihop filéerna från den tjocka delen och bind ihop med ett snöre så fisken håller ihop
Skär köttet i smala skivor, servera med potatis och sås och valfria grönsaker (vi hade romanesco, men blomkål, broccoli eller morötter går lika bra, eller en blandning av flera grönsaker)
Koka upp soppan på nytt, och smaka därefter av med svartpeppar. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.