Köttfärssås från LångkokförLCHFochPaleo. Idag bjuder jag på två recept från boken, en långkokt köttfärssås och min godaste lasagne med nyttig grönkål istället för pastaplattor
Tyvärr finns ju inte så många bra LCHF-bröd på marknaden idag, mycket beroende på att de är betydligt dyrare att baka än traditionella bröd gjorda på billigt mjöl
Lägg upp nötterna i en fin liten skål ochfördela kuberna över. Det var skönt att inte använda datorn alls ett tag, eftersom jag under förra året delade med mig av ett recept om dagen
Här nere ser du Mikael Erikssons bild på dillkött från min kokbok LångkokförLCHFochPaleo. En skiva smör till förhöjer smakerna och näringsvärdet ännu mer
De innehåller också antocyaniner vilket kan reducera risken för diabetes och hjärtsjukdom. Här hittar du den marmelad med äpple som min mamma gjorde till jul förr, men nu i en betydligt mindre söt variant
När jag så ett halvår senare skrev boken Långkok (tyvärr slutsåld hos förlaget), då hade det blivit mer trendigt så den fick med både LCHFochPaleo i titeln
Den är laddad med vitaminer, mineraler och antioxidanter, bra att ta till i förkylningstider. Som du ser i en av kommentarerna härnere så fick jag frågan varför jag använde macadamiaolja istället för kokosolja
Hacka lök och vitkål för att sedan tillsätta det i pannan. Rätten blir extra god om man använder ordentligt med kryddor, men var försiktig med cayennepepparn, bara lite för mycket kan avgöra helt vem som vill äta rätten
För mig är hamburgaren ett riktigt snabbt, gott och näringsrikt sätt att få i mig en måltid. Många hamburgerfabriker blandar i en hel del andra tillsatser, ofta för att dölja smaken på färsen som inte alltid är av så hög kvalitet
Testat kaffe med bara kokosolja och smör förut, men har inte tyckt det smakat gott. Under vår månad i Florida kommer vi att dricka fetkaffe varje dag, just för att få i oss en daglig dos kokosolja
Några LCHF-recept (klicka på bilderna för att komma till recepten). Det betyder att man undviker raffinerade livsmedel som socker och vetemjöl, hel- och halvfabrikat, tillsatser, konserveringsmedel samt kemiska smakförstärkareoch smakämnen
Jag tillsätter äppelcidervinäger i smeten, det ger en god smak till lowcarb-brödoch här neutraliserar det samtidigt kokossmaken som en del kan ha svårt för i matbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.