Det som händer vi den långa tillagningen på en låg temperatur är att senor och fett hinner lösas upp och istället gör köttet en väldig saftighet och mörhet som är svårt att uppnå med exempelvis en filé eller kotlett
4 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1 kg fläskkarré i bit (benfri) 3 tsk torkad timjan 3 tsk torkad rosmarin 1 dl hackad persilja 2 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 msk honung 300 g skalade rotfrukter (t ex morot, palstenacka, rotselleri) 1 l vatten 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde majsstärkelse till redning Till servering rostad sötpotatis (se länk under steg 5) picklat äpple med kanel (se länk under steg 5) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Snitta fettet med en vass kniv. Gnid in köttet med olja, salt, peppar och timjan. Servera gärna köttet med potatisstomp, haricot vertes och ev lite beárnissås
Det är så otroligt bekvämt att bara pytsa ihop allt i en och samma gryta, sätta in i ugnen, och sedan låta alltsammans stå och puttra mört och mjukt medan man har tid för annat
Jag bjuder idag på morotspuré eftersom det blir vackrare med lite färg i tallriken på fotot. Potatis är bra att starta med första gången, men potatis är inte så bra att köra i mixen utan pressas genom en vitlökspress istället så det inte blir segt
Borsta rent rotsellerin med rotfruktsborste under rinnande vatten och skär bort grusiga delar. Rör i osten och smaka av med salt och eventuellt tryffelolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.