Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Glaserade revbenmed smak av ingefäraoch citronDu behöver. 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära, ca 4 cm. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäranoch vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära,
Ingefärssaft får du genom att riva färsk, skalad ingefära, ochmed rena händer krama ur saften - eller pressa genom en finmaskig sil om du inte vill använda händerna
Koka under tiden ihop svartvinbärssaft, svartvinbärsgelé, ingefära, chili, vitlök och kikkomansoja till en sirapslik glaze Skär de kalla spjällen i fina bitar och stek dem gyllene
Blanda honungen medchilioch kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen
Börja med att skala lök, vitlök, ingefäraoch morötter. Skulle du önska mer chilihetta kan du alltid smaka upp soppan med lite sambal oelek eller chiliflingor det sista, och vill du av något skäl inte använda fisksås så kan du naturligtvis köra på vanligt salt istället
Det är skönt med en "slappe" dag då och då. En räkcocktail med en asiatisk touche. Då är det ett nytt år, och många liksom jag har nog tagit det lite lugnt idag
När potatis och morötter är lagom lyfter jag ur nästan all sky och reducerar den i en kastrull till hälften, reder med lite mjöl och får en läckert fyllig och smakrik sås till fläskgrytan
Servera med nykokt spagetti, lite extra chilioch riven ost på toppen. Jag ville prova lite andra smaksättningar än de jag nästan alltid gör annars så nu provade jag med lite exotiskt tema
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.