Äter man högrevenmed timjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör. Inte så konstigt att jag valde en fin bit högrev för en bråkdel av det priset
4 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1 kg fläskkarré i bit (benfri) 3 tsk torkad timjan 3 tsk torkad rosmarin 1 dl hackad persilja 2 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 2 msk honung 300 g skalade rotfrukter (t ex morot, palstenacka, rotselleri) 1 l vatten 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde majsstärkelse till redning Till servering rostad sötpotatis (se länk under steg 5) picklat äpple med kanel (se länk under steg 5) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Den här gången fick det bli en fin bit fransyska (har även gjort medhögrev), som tillsammans med potatis, morötter, äpplen, öl och en viltkrydda blev en njutbar alltiettmiddag serverad i djupa tallrikar och med både gaffel, kniv och sked som hjälp
Min kål serverade jag till smaskiga köttbullar medgräddsås, gott, gott. Servera medkålen och njut. Har ni problem med att komma på goda grönsakstillbehör
1 kg KålVitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast. 1 kg KålVitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast
Ta bort ev fula blad på spetskålen, skär den i ganska tunna klyftor och krydda med salt & peppar. Till spetskålen äter man med fördel stekt lök – och här pratar vi verkligen stekt lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.