Smält Bregott i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp. Det här är en underbar och lättlagad kaka som är som en blandning av fluffig sockerkaka och krämig kladdkaka
Det här brödet är lättbakatoch väldigt saftigt, nyttigt med mycket morötter i degen är det också. I kylen stod en liter utgången filmjölk och jag hittade även några bortglömda morötter så det fick bli brödbak
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Mycket krämigt ochgott. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Blir inte bullarna perfekt jämna och runda spelar ju inte det någon roll, gott blir det ändå. Har ni barn som gillar att baka eller kanske känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar
Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
Jättegott, saftigt ochlättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.