Jag älskar bröd, både mjukt och hårt bröd. En favorit som har seglat upp, inte bara hos mig utan hos många, är det otroligt goda nyttiga och ofta glutenfria fröknäcket
Jättegott, saftigt ochlättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Själv var jag i Linköping igår och var med på en fitnessworkshop, arrangerad av bla Helene Ahlson och Petra Kardell, och Add Ice cream vad en av sponsorerna
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Blanda mjölsorterna samt de hackade valnötterna och tillsätt i omgångar till jästblandningen, och ta inte i för mycket mjöl degen skall vara kladdig, spara dock lite till utbakningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.