Smält Bregott i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp. Receptet kom till en gång när vi varken hade ägg eller smör hemma men ändå var sugna på något gott till kaffet
Idag bjuder jag er på något vansinnigt gott, blåbärspaj. Den här pajen är både killarnas och min favorit och jag är så glad att jag har lyckats få till ett recept som även passar min mage
Nybakat bröd med Bregott måste ju vara något av det godaste man kan äta. Det här brödet är lättbakatoch väldigt saftigt, nyttigt med mycket morötter i degen är det också
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Mycket krämigt ochgott. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Blir inte bullarna perfekt jämna och runda spelar ju inte det någon roll, gott blir det ändå. Har ni barn som gillar att baka eller kanske känner ni någon som nyss flyttat hemifrån och vill baka eget bröd för att spara pengar
Godmorgon fina du❤️ jag fortsätter tjata om mina nattjästa bröd men jag verkligen älskar dem. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Det är alldeles magiskt och vackert på kyrkogården vid Alla Helgons helg. Åh det är helt enormt gott. Knåda till en stor oval bulle och lägg i våt oljad lergryta
Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
Jättegott, saftigt ochlättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. Inspiration till det fick jag när vi var på resturang Sjögräs i Stockholm, och jag fick ett så gott, mörkt bröd från Friends of Adam som jag tror var ett bikarbonatbröd
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.