Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Lätt, friskt och spännande med fermenterade, syrliga och söta toner. Nöj dig inte med de thailändska som Squid brand och köp absolut ingenting från Blue Dragon, som du hittar i dagligvaruhandeln, hellre en Gorbypirog än något, vad som helst, från Blue Dragon
Överlag skulle man kunna kalla detta ett maskulint vin som egentligen lite för syltigt, lite för kryddigt och på samma gång silkigt och lättdrucket – dock, och det här ett stort dock – till den turkiska maten balanseras det upp och fungerar faktiskt förvånansvärt bra
Vad tråkig jag är för att jag inte håller er up to date med matlagningen här hemma hos mig. Tillsammans med det lagade jag en gudomlig hallonsås, passade perfekt med ankan, receptet tog jag härifrån
Lättgravad Salmalax med kummin och peppar samt citronrostad blomkålHuvudrätt. Passion för mat gick av stapeln i Göteborg i helgen, och igår slog vi till och åker dit
En god lättlagad soppa. Istället ska riset blandas med löken, vilket bara gör ännu mer disk i köket. I veckan som gick testade vi en ekologisk vegetarisk matkassefrånMat & Ro
Precis lika bra som det är att baka i långpanna är det att laga mat i långpanna. På samma sätt som man lagar en gratäng, blandar alla ingredienser i en och samma form och sedan låter det sköta sig självt i ugnen, lagar man mat i långpanna
Rosta sesamfröna lätt i samma panna. Sedan jag för några år sedan köpte hans bok River Cottage – Every Day har det varit min absolut största tillgång till inspiration och idéer i köket
Smält margarinet i en kastrull på svag värme och lyft bort den från plattan. Tillagningen kanske tar ca 1 timme men det är lätt värt besväret. FiskgratängDu behöverFisken400-600 g djupfryst torskfiléer eller liknande2 krm salt1-2 tsk knorr fiskkryddaPotatisen500 g kokt potatis1 dl mjölk1 st äggula½ tsk salt1 krm vitpepparGratängsås3 msk margarin3 msk vetemjöl2 dl mjölk1,5 dl vatten½ fiskbuljongtärning4 msk matlagningsgrädde2 st äggulor2 krm salt1 krm vitpepparGör så härSätt ugnen på 200 grader och smöra en ugnsform. 4 msk matlagningsgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.