Var dags gröna mat - Ljummen kikärtsallad med vitlök, stjälk och blad från betor, 4 port 200 gr stjälkar och blad från. 200 gr stjälkar och blad från. 3 msk olja. 2 medelstora morötter. 2 vitlöksklyftor Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Gurksallad med chili och citron, 4 port sida eller använd en grönsakssvarv om du har. 1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Färskpotatissallad med pesto och kapris, 4 port 700 gr färskpotatis. 1 dl pesto. 1 röd lök. 1-2 msk kapris. ev olja. Salt och peppar. Koka potatisen så den fortfarande är lite lite hård Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Bulgursallad med rostade kikärtor och granatäpple 1 grönsaksbuljongtärning. 1 grönsaksbuljongtärning 2 tsk kanel. 2 dl bulgur. 4 dl vatten. 2 tsk kanel. 2 tsk kardemumma Elsas Skafferi
Var dags mat - Wraps med kyckling och ”Gröna gudinnan”, 4 port Lägg sallad i mitten på varje tortillabröd. ”Gröna gudinnan”. ”Gröna gudinnan”. 2 färdigstekta kycklingbröst Elsas Skafferi
Var dags (gröna) mat - Ljummen kålsallad med knaperstekt bacon och senapskräm, 4 port i stekpannan med baconfettet, blanda runt och tillsätt några matskedar av. 1 pkt bacon. 1 broccolistånd. 1 litet huvud spetskål Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Färskpotatissallad med pesto och kapris, 4 port 700 gr färskpotatis. 1 dl pesto. 1 röd lök. 1-2 msk kapris. ev olja. Salt och peppar. Koka potatisen så den fortfarande är lite lite hård Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Vintersallad med apelsin- och wasabidressing Blanda grönsakerna och häll över några matskedar dressing, blanda väl och lägg upp på ett vackert fat Elsas Skafferi
Var dags mat - Tomat- och morotssoppa med gröna linser, 4 port Oftast använder jag hönsbuljong för mer "kropp" i soppan, men använd gärna grönsaksbuljong för en vegansk version Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Krämig citronpasta med curryfrästa kikärtor, 4 port Häll av spadet från kikärtorna. över lite mer kryddgrönt. Fotograf Malin Mörner,. Stylist Marianne Wikner, Elsas Skafferi
Var dags mat - Guacamole av gröna ärtor Kör alla ingredienser i matberedare till en jämn smet. 3 dl gröna ärtor. 3 dl gröna ärtor. 1 vitlöksklyfta Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Morotssoppa med sötpotatis och rostade chiafrön, 4 port Slå på vatten så att grönsakerna täcks. Fotograf. Malin Mörner Stylist. Marianne Wikner. 3 msk chiafrö. 1 tsk spiskummin Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Ljummen sparrissallad med Västerbottencrème, 4 port 200 gr färskost. 1 dl riven Västerbottensost. 1 tsk rivet citronskal. 2 knippen färsk sparris. salt. Mixa färskost med Västerbottenost och citronskal Elsas Skafferi
Vegetariska champinjonbiffar med gult ris ur Janesh Vaidyas bok Maten från min by Blanda kikärter, potatis, grönkål, persilja, rismjöl och salt i en bunke och. Dagens recept har jag dock inte lagat rakt av från boken utan gjort några justeringar på Min Lilla Kokvrå
Var dags gröna mat - Stekt spetskål, 4 port – Så gott. varje sida. Dela kålen i 4 – 8 delar. 1 spetskål. 2 msk smör. Salt och peppar. Lägg smöret i en stekpanna och Elsas Skafferi
Var dags mat - Wraps med kyckling och ”Gröna gudinnan”, 4 port Lägg sallad i mitten på varje tortillabröd. ”Gröna gudinnan”. ”Gröna gudinnan”. 2 färdigstekta kycklingbröst Elsas Skafferi
Var dags mat - Tomat- och morotssoppa med gröna linser och cocos, 4 port Oftast använder jag hönsbuljong för mer "kropp" i soppan, men använd gärna grönsaksbuljong för en vegansk version Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Rostad broccoli med karamelliserad röd lök Broccoli. 1 msk olja. Salt och peppar. Röd lök. Olja. 1 msk honung. Skär broccolin i bitar och lägg i ugnsfast form Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Sallad med stora vita bönor, kikärtor och rosépeppar 1 burk vita bönor. 1 burk kikärtor. 1 röd lök, skivad. 3 msk hackad dill. 1 msk rosépeppar. 2 msk olivolja. 1 msk vinäger Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Bulgursallad med rostade kikärtor och granatäpple 1 grönsaksbuljongtärning. 1 grönsaksbuljongtärning 2 tsk kanel. 2 dl bulgur. 4 dl vatten. 2 tsk kanel. 2 tsk kardemumma Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Hyvlad broccoli med machésallad och balsamico 1 broccolihuvud. 2 salladslökar. Machésallad eller babyspenat. Vitlöksblast. 1 msk vit balsamico. 2 msk mild olivolja Elsas Skafferi
Var dags mat - Ugnsbakad torsk med smörslungad gurka och gröna ärtor, 4 port 2 dl gröna ärtor. 2 dl gröna ärtor. - ljuvlig fisk som delar sig i flagor och den goda smaken av smör och sommar Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Sallad med kålrot, granatäpple och ingefära När det är dags att servera dekoreras salladen med kärnorna från granatäpplet. Till 4 portioner. 1 medelstor kålrot eller två små Elsas Skafferi
Var dags gröna mat - Färsk potatissallad med oliver, kapris och persilja Nykokt färskpotatis - lagom för 4. 1 dl kronärtskocka på burk. 2 dl urkärnade svarta oliver. 2 msk kapris. 3 msk hackad bladpersilja Elsas Skafferi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.