Grön mat – vegetariskt varje dag från River Cottage
Veckans | Middag
Veckans | Middag
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 24 och vi
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk spiskumminfrön (eller mald spiskummin men då kan man öka på till 2 tsk)
  • 1 stor gul lök, halverad och tunt skivad
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 röd och 1 gul paprika, tunt skivad
  • 1/2 tsk starkt rökt paprikapulver (jag har även lagt till 1 krm rökt chili och 1/2 tsk sött paprikapulver)
  • 1 nypa saffranspistiller (funkar fint utan saffran, nästan godare)
  • 1 burk (400g) plommontomater, grovt hackade. (går bra med krossade tomater och färska småtomater till)
  • 4 ägg salt, peppar
  • 120 g skalade, osaltade pistaschnötter (mandel och cashewnötter går också bra)
  • 1 msk spiskumminfrön
  • 1 msk korianderfrön
  • 3 msk sesamfrön
  • 1 tsk torkade chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt
  • Mynta, valfritt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.