I Skåne kom vintern tillbaka med snö, blåst och minusgrader just när våren verkade vara på intåg. Lite snopet kanske, men vad passar bättre än en kladdkaka med jordgubbar som får tankarna att vandra till sol och värme
Eftersom jag aldrig kokat lingonsylt tidigare tog jag den gamla trotjänaren Vår kokbok till hjälp, Sveriges mest sålda kokbok och tydligen, om man ska tro bokförlaget, den enda kokbok man behöver
Men det går ju faktiskt att resa via maten också, det har vi ju konstaterat tidigare och när vi längtar tillbaka så är det oftast Köfte som får stilla vår saknad, gärna med ett glas Efes till
Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning. I går körde jag en riktig fuling. Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg
1 tsk sambal oelek (reglera efter önskad hetta). skal och saft från 1/2-1 citron (efter tycke och smak). 1 hönsbuljongtärning 1 tsk sambal oelek (reglera efter önskad hetta). skal och saft från 1/2-1 citron (efter tycke och smak)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.