Eftersom jag aldrig kokat lingonsylt tidigare tog jag den gamla trotjänaren Vår kokbok till hjälp, Sveriges mest sålda kokbok och tydligen, om man ska tro bokförlaget, den enda kokbok man behöver
Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning. I går körde jag en riktig fuling. Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg
1 tsk sambal oelek (reglera efter önskad hetta). skal och saft från 1/2-1 citron (efter tycke och smak). 1 hönsbuljongtärning 1 tsk sambal oelek (reglera efter önskad hetta). skal och saft från 1/2-1 citron (efter tycke och smak)
Fördela toscasmeten jämnt på mazarinkakorna (det blir svårare ju mer långsamt du arbetar, å andra sidan smälter smeten ut på kakan när den väl hamnar i ugnen)
Det där med mellanmål före eller efter träning är inte helt enkelt. Man tror att de ska vara nyttiga men när man tittar efter så är de fulla av, ja just det, socker
Till varmrätt efter tips, fick bli svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisgratäng. Koka upp grädden, lägg ner godiset och rör tills de har smält, sjud eventuellt lite till om det är svårt att smälta godiset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.