Dela degen i två delar och kala ut varje del till en knappt ½ cm tjock kaka. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Medan degen jäser är det dax att göra fyllningen till pirogerna. Börja med degen. Smält smöret och häll i mjölken och häll sen ner vätskan i bunken med jäst och blanda så jästen löser sig
Dela degen i två delar. Eftersom taco middag är en stor favorit hos dem mindre kidsen här hemma så bestämde vi oss för att fylla våra pirogermed taco fyllning
Tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Rör ut majsstärkelse i ett glas med kallt vatten tillsätt det till färsröran
Börja med fyllningen för att den ska hinna svalna innan du bakar in den i pirogerna (det är viktigt, annars avger fyllningen så mycket kondens att pirogerna blir blöta)
Pensla pirogernamed smör- och mjölkblandningen så fort du tar dem ur ugnen. Första gången jag kom i kontakt med dessa var när jag besökte finland för att spela och vi fick dem till frukost
Vi gjorde bland annat blåbärstryfflar, julkonfekt, polkabräck och chokladkola med polkagris. Snygga blev de också, hon har ju talang för att jobba med händerna och göra vackra saker
Blanda mjöl och salt och finfördela smöret häri. Strö sesamfrö på kycklingpirogerna. Vispa upp ägget med ättikssprit och vatten och häll i smör- och mjölblandningen
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med plast och låt jäsa i rumstemperatur i 1 timme. Lägg upp degen på mjölat bakbord och dela i 18 bollar. Täck med bakduk i 15 min. Penska pirogernamed uppvispat ägg och grädda dom i mitten av ugnen i ca 12 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.