För ett tag sedan fick jag en förfråga från Göteborgs Kex om jag ville vara med i deras utmaning Bageriets Bästa Bake Off Challenge, tyckte det lät som en kul grej och tackade därför ja
Dumle kakor är nog en av dom godaste småkakorna enligt min mening, med den härliga sega dumlen i mitten och noblessen ovanpå, utan nobless tappar den sin tjusning tycker jag, en riktig lyxig kaka
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandeloch vänd ner det i bunken. Jag älskar ju sötsaker i alla former, men i bland blir man ju lite extra glad när kakfatet svämmar över av såna här små godingar och den gången hade jag aldrig smakat dem innan
Just i år betyder det inte bara massor av mat ochjulkakor, att världens bästa bror kommer hem och att ännu en världsmysig jul hos mormor och morfar är på gång
Blanda mjöl, bakpulver, kanel och den hackade mandelnoch rör sedan i det i smeten. Nu ikväll väntar kräftskiva eller ja för övriga deltagare, ingen stor fantast av just kräftor men det blir ju en massa annat gott med
TEMPEPERINGTEMPERERINGENS FÖRDELAR- chokladen får en skinande blank yta- för att den ska krympa och lossna från formen man gjuter i- krispigt krasch när man biter i eller bryter en bit choklad- behåller formen i rumstemperatur- smälter inte i handenOTEMPERERAD SMÄLT CHOKLAD- chokladen blir grå och flammig - får en gryning struktur- smälter väldigt fort- krymper inte utan riskerar att fastna i pralinformen- tappar formen vid modelleringVAD BEHÖVER MAN
Som topping gjorde jag en rababrbergele och använde en del av saften från rabarberkompotten. Jag uteslöt blåbären och lade till en rabarberkompott som jag lade som ett lager mellan cheesecakesmeten
Mina favoriter är nog Oscar och Robin, hoppas på att någon av dem vinner. Något gott till mello-finalen måste man ju självklart ha och då kanske denna vita chokladkladdkaka med citrongrädde kan vara något
Visst uppskattar han god mat och vi brukar ofta laga lite mer komplicerade rätter på helgerna tillsammans, dels för att vi båda älskar god mat men också för att det är ett mysigt sätt att umgås på
Jag testade att baka några spröda goda chokladiga kakor och jag blev himla nöjd. Värm smöret snabbt så att det blir varmt och mjukt och tillsätt det tillsammans med vattnet i bunken
Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt margarinet i små klickar. Rör om tills margarinet smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.