Receptet känns ganska lyxigt trots att det är enkelt, men man kan göra den ännu enklare (strunta i vin och byt hummerfond mot fiskbuljong) eller lyxigare (lite skaldjur i vore ju fantastiskt gott), den bär sig bra i både enkla och festliga sammanhang
squash 1 st buljongtärning , valfri 5 dl vatten , (kan ökas och minskas efter tycke) 1 odefinierad salt , (mixtra gärna med egna kryddor också) 1 odefinierad peppar , (mixtra gärna med egna kryddor också) 1 tsk örtkrydda Köp receptet
Moqueca är en utsökt Brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. Man kan variera fiskgrytan genom att ha i både fisk och skaldjur eller göra den som vi med endast fisk
Fräs purjolöken i en gryta med smör. Smaka av med salt och peppar. 500 g räkor med skal. 500 g räkor med skal (200 g skalade) 500 g torskfilé 1 st purjolök 3 st tomater 50 g smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 3 msk fiskfond 2 dl vispgrädde 1
Lättlagad och innehållsrik pastarättmed tonfisk. Värm en stekpanna med lite smör och låt de lök, chili, morotsriv och paprikatärningar fräsa på medelvärme under omrörning
Toppa tallrikarna med bacon och grovhackad persilja. 12-3 schalottenlökar. 1svartpepparKoka pastan. 1Tillsätt hackad färsk persilja och smaka av med svartpeppar. 1Blanda ner såsen i pastan
Häll på matlagningsgrädde och hackad persilja och smaka av med salt och peppar. med lite såsredning. 2-3 morötter. 0,5-1 tsk curry. 2-3 morötter 100 g rotselleri 1 vitlöksklyfta 0,5 purjolök 2 tsk flytande margarin 6 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 0,5-1 tsk curry 1 tsk körvel 1 tsk dragon 600 g kycklingfilé 2 dl matlagningsgrädde 4% 1 msk persilja salt & peppar
-Frasiga veganska raggmunkar med rökig och knaperstekt tofu. -Annie. Att kombinera med nudlar är klassiskt och alltid smarrigt, men visste du att det faktiskt går utmärkt att variera medpasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.