130 gram
blandad grönsallad ex. babyspenat och rucola
12 msk
olivolja
11 msk
vinägerSätt ugnen på 200 grader. Skär varje kycklingfilé i 3-4 skivor på längden. Banka ut dem något med en köttbank eller baksidan på en liten kastrull. Eller använd färdigskivad kycklingfilé. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vispa ut ägg i en djup tallrik. Bred ut ströbröd på en tredje tallrik. Börja koka potatis om du vill ha det till. Värm en stekpanna. Ta fram en ugnsform. Vänd kycklingskivorna i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet. Stek 3-4 bitar i taget i stekpannan med lite smör och olja några minuter på varje sida så att de får färg. Lägg över i ugnsformen efter hand. När du stekt all kyckling så sätter du in ugnsformen med kycklingen i ugnen i 15 minuter att steka klart. Kall rödbets- och äppelyoghurt: Skala rödbetor. Riv grovt och lägg i en skål. Skölj, dela och riv äpplet. Blanda rivet äpple med rödbetor, matyoghurt, honung, salt och peppar till en röra. Förbered salladen: skölj sallad och tomater. Dela tomater i halvor. Skala och riv morot grovt. Blanda allt i en skål med lite olivolja och vinäger. Ta ut och servera kycklingen. Förslagsvis med kokt delikatesspotatis, kall rödbets- och äppelyoghurt samt salladen.
500 g kycklingfärs olivolja till stekning 150 g arrabbiatasås på burk 400 g krossade tomater ½ dl ketchup 3 dl creme fraiche ½ dl vatten 250 g färska lasagneplattor 125 g mozzarellaost pinjenötter ½ kruka basilika salt & peppar Servera med en sallad av
Idag blev det kycklingschnitzel här hemma men schnitzel brukar även göras med skinka eller kalvkött. Schnitzel består av en mörad kött bit som oftast paneras och sedan steks eller friteras i olja
Parmesanpanerad kycklingschnitzel (4 portioner). 4-5 kyckling minutfiléer (tunnare kycklingfiléer eller så gör man jobbet själv och delar fina kycklingfilér i 2 delar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.