Kycklingschnitzel
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfiléer
  • 12 krm salt
  • 11 krm vitpeppar
  • 10,5 dl vetemjöl
  • 12 ägg
  • 12 dl ströbröd
  • 12 msk smör
  • 12 msk olja
  • 1 TILLBEHÖR: 16 delikatesspotatisar
  • 12 dl färsk riven eller kokt rödbeta
  • 12 dl matyoghurt
  • 11 dl rivet äpple
  • 11 tsk honung
  • 11 krm peppar
  • 12 dl riven morot
  • 18 cocktailtomater
  • 130 gram blandad grönsallad ex. babyspenat och rucola
  • 12 msk olivolja
  • 11 msk vinägerSätt ugnen på 200 grader. Skär varje kycklingfilé i 3-4 skivor på längden. Banka ut dem något med en köttbank eller baksidan på en liten kastrull. Eller använd färdigskivad kycklingfilé. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vispa ut ägg i en djup tallrik. Bred ut ströbröd på en tredje tallrik. Börja koka potatis om du vill ha det till. Värm en stekpanna. Ta fram en ugnsform. Vänd kycklingskivorna i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet. Stek 3-4 bitar i taget i stekpannan med lite smör och olja några minuter på varje sida så att de får färg. Lägg över i ugnsformen efter hand. När du stekt all kyckling så sätter du in ugnsformen med kycklingen i ugnen i 15 minuter att steka klart. Kall rödbets- och äppelyoghurt: Skala rödbetor. Riv grovt och lägg i en skål. Skölj, dela och riv äpplet. Blanda rivet äpple med rödbetor, matyoghurt, honung, salt och peppar till en röra. Förbered salladen: skölj sallad och tomater. Dela tomater i halvor. Skala och riv morot grovt. Blanda allt i en skål med lite olivolja och vinäger. Ta ut och servera kycklingen. Förslagsvis med kokt delikatesspotatis, kall rödbets- och äppelyoghurt samt salladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.