Idag blev det kycklingschnitzel här hemma men schnitzel brukar även göras med skinka eller kalvkött. Jag serverade med krämig potatisgratäng och lite krispig sallad
Banka ut dem något med en köttbank eller baksidan på en liten kastrull. Blanda rivet äpple med rödbetor, matyoghurt, honung, salt och peppar till en röra
Serverat med klyftpotatis och ärtor. Parmesanpanerad kycklingschnitzel (4 portioner). 4-5 kyckling minutfiléer (tunnare kycklingfiléer eller så gör man jobbet själv och delar fina kycklingfilér i 2 delar)
Blanda ströbrödet med salt och peppar. Lägg i creme fraiche, grädde och buljong i en kastrull och värm upp, rör i parmesan och tomatpesto, krydda med salt och peppar
Lägg ihop en ost/skinkdel med en ostdel och kläm till lite. Kyckling Cordon Bleu, pankopanerad och ostfylld kycklingschnitzel, stod på vårt matbord i veckan
Citronpotatis900 g mjölig potatis 1 dl olivolja 1 citron, rivet skal och saft 2-3 kvistar färsk rosmarin, eller 1 tsk torkad 3 vitlöksklyftor, tilltryckta med sidan av knivbladet salt
Jag började med att klyfta potatis och en sötpotatis och kryddade med salt och rosmarin. Efter ungefär fyrtiofem minuter var det klart för servering tillsammans med sallad och lite sweet chilisås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.