Ikväll serverades den till lax med risnudlar. Dressingen håller bra i kylen men kan behöva rumsvärme och skakning innan servering, om den inte går åt vill säga
Börja med att rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme tills fröna blir gyllenbruna. Blanda runt med en visp och avsluta med att hälla ned sesamfröna i blandningen
Vi ska även hinna med lite fotojobb när vi ändå är där för sen kommer vi nog inte ha tid att besöka Umeå igen förrän nästa vår/sommar + att det inte är så roligt att köra på vintervägar här i fjällen så vi brukar hålla oss hemmavid hela vintern
Stekt krispigt ankbröst2 ankbröst, med skinn salt peppar. Sötsyrlig dressing1 dl japansk soja 0,5 tsk sesamolja 2 klyftor vitlök 1 limefrukt 6 cm ingefära 1 röd chilifrukt 2 msk ljus sirap 2 msk honung. Stekt bok choy med rostade sesamfrön2 bok choy fettet, från den stekta ankan sesamfrön soja
Smaka av med mer lime om extra. Asiatisk. Den här dressingen passar utmärk till både kalla blandsallader och till varma grönsaker som till exempel broccoli, mangold, spenat, sockerärtor, sparris och haricoverts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.