6 st Lithells Kumlakorvar, delade på längden och tvärs över. 400 g gurka, skalad, urkärnad och skivad. 2 st röda chilifrukter, urkärnade och finhackade. 2 st lime, finrivet skal och juice. 1 msk olja med neutral smak. 1 tsk limeklyftor
Fräs vitlöken en stund, tillsätt färsen och stek ordentligt. Limeklyfta. Riv ingefäran fint, pressa ut saften i en bunke och kasta bort fiberbollen som blir kvar
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Både doft och smak är ljuvlig, den fräschaste doften av alla till ochmed. Biffarna jag tillagade i går kväll blev verkligen tokgoda, mycket är korianders förtjänst och allt annat gott jag blandade i förstås
Smaka av medlimesaft. Blanda i fisksås ochlimesaft. Asiatisk kycklingfärs med koriander ochchili. Finhacka salladslöken ochchilinoch blanda ner i färsen tillsammans med vitkålen och koriandern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.