Ikväll serverades den till lax med risnudlar. Dressingen håller bra i kylen men kan behöva rumsvärme och skakning innan servering, om den inte går åt vill säga
Blanda ihop dressingen i en skål, lägg i gurkorna och rör om. Det här däremot var en suverän upplevelse, smakrik, fräsch, krispig och fantastiskt god blev den här gurksalladenmed en asiatisk touch
Sötsur sås innehåller vanligtvis väldigt mycket socker men vi gjorde en variant där vi försökte hålla ner sockermängden så mycket det går och ändå smaka som den sötsura sås man får på kinarestauranger
Fläskkarré, eller grishals som det också kallas, är den främre delen av grisens rygg. Karré med sötsyrlig sås och broccoli Fläskkarré medsötsur äppelcidervinägersky
Häll över resten av dressingen och toppa med sesamfrön. Dressing. Krydda lövbiffen med salt & peppar och stek hastigt i lite olja tillsammans med ingefära, tillsätt lök & kål
Servera köttet med såsen och gärna en sallad medasiatiska smaker. Vi har gjort denna salladen några gånger tidigare, originalreceptet har vi hittat hos Remsan, en matglad bloggare som gillar asiatiska smaker lika mycket som vi gör
Börja med att rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme tills fröna blir gyllenbruna. Blanda runt med en visp och avsluta med att hälla ned sesamfröna i blandningen
Förutom ris och gurksallad som tillbehör till biffarna gjorde jag även en yoghurtsås som jag kryddade med sweet chili, ingefära, koriander, spiskummin mm
Skala zucchinin med en osthyvel o stek i lite olja o salt. 1 tsk fisksås (finns vid det asiatiska utbudet i affären ). 1 tsk fisksås (finns vid det asiatiska utbudet i affären )
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.