Kycklinggryta med kikärter
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kyckling och linsgryta
  • 500 g kycklinglår eller filé, skuret i stora bitar
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk fint riven ingefära
  • 1 burk (400 ml) kokosmjölk
  • 1 burk krossade tomater
  • 1½ dl röda linser (okokta)
  • 1 burk kikärtor
  • 2 msk fond Asian Fond Green and fresh (Touch of taste)
  • eventuellt vatten att spä med
  • sambal oelek efter egen smak
  • limesaft efter smak
  • salt
  • Bryn först kycklingen runt om, ta upp den och lägg åt sidan under tiden du fortsätter med grytan.
  • Fräs lök och vitlök i en djup stekgryta så det mjuknar utan att det får för mycket färg.
  • Tillsätt ner de torra kryddorna och ingefäran och fortsätt fräsa någon minut till, under tiden du rör.
  • Häll i kokosmjölk, krossade tomater, linser och fond i stekgrytan, rör om och låt det sedan småputtra ca 10 minuter Tillsätt vatten om du tycker det blir för tjockt undertiden.
  • Efter 10 minuter tillsätter du kycklingen och kikärtorna i grytan, smakar av med limesaft, sambal och salt och låter allt bli varmt.
  • Servera med valfritt tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.