Kycklingfrikadeller i currysås
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.25 dl ströbröd
  • 1225 g kycklingfärs
  • 10.75 dl mjölk
  • 11 st äggvita
  • 10.5 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 krm dragon
  • 15 dl hönsbuljong
  • 10.5 st gul lök
  • 11 tsk curry
  • 12 tsk matfett
  • 10.5 st äpple
  • 11 dl kelda laga lätt
  • 11 dl hönsbuljong
  • 11.5 msk maizena
  • 1 salt och peppar
  • 10.25 dl ströbröd osötat 225 g kycklingfärs 0.75 dl mjölk 1 st äggvita 0.5 tsk salt 1 krm svartpeppar nymald 1 krm dragon Till kokning: 5 dl hönsbuljong Currysås: 0.5 st gul lök finhackad 1 tsk curry 2 tsk matfett 0.5 st äpple finhackat 1 dl kelda laga lätt eller liknande 1 dl hönsbuljong från kokningen av frikadellerna 1.5 msk maizena ljus redning salt och peppar Det här behövs till 2-3 port:Låt ströbrödet svälla 10 minuter i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en smidig färs. Forma färsen med vattensköljda händer till köttbullar.
  • 1 Koka upp buljongen i en gryta, lägg i frikadellerna och låt dem sjuda ca 5 minuter. Lyft upp dem med en hålslev och lägg dem på ett fat.
  • 1 Fräs lök och curry några minuter i matfett utan att det tar färg. Tillsätt äpple, laga lätt och hönsbuljong. Red av med ljus redning. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda 5 minuter.
  • 1 Lägg ner frikadellerna i såsen och låt dem bli riktigt varma. Servera med kokt ris och gröna ärtor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.