Börja med att koka risnudlarna enligt recept på påsen. Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. Rör i koriander på slutet och servera direkt. 500g kycklingfärs. 1 msk röd curry pasta (thaicurry). 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgrädden och låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till. 500g kycklingfärs
Tillsätt hälften av kyckling- och vitlöksbuljongen, samt Sambal Oelek i pannan medrisnudlarna. Rör om tills alla är täckta med olja och har blivit genomskinliga
Gör alltså som det står att man ska göra medrisnudlarnaoch ställ åt sidan så länge. Den här laxfilén kryddas med sambal oelek, lime (och vitlök för den som vill)
På kvällen åkte Hanna och jag till pappa, satt och pratade med ett gäng på boendet som inte riktigt vet så mycket om något längre, hemskt att bli dement
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.