Tillsätt hackad ingefära, vitlök och chili. Bryn kycklingfileerna i smör och olja, salta och peppra. Nu sitter de med farfar och kollar på Kalle Anka… tänk att den serien håller i sig, från generation till generation
Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen på hög värme, lägg sedan över på en tallrik
Låt den svalna, lägg i kycklingenoch låt det stå i ett dygn. Skiva kycklingen. kycklingbuljongtärning. Och koka upp den i ca 5 min. Lägg sedan i kycklingenoch låt koka i ca 15 min ( tills kycklingen är genomkokt ). 4 kycklingfiléer
Låt puttra en stund, smaka av och se till att kycklingen är genomgjord. Asiatisk kycklingwok är en favorit hemma hos oss, blir ofta det när vi inte vet riktigt vad vi ska göra (som denna kväll)
Servera kycklingklubbornamed grönsaker och ris. Grönsaksblandningen blev riktigt god och den färska ingefäran gjorde att kycklingen fick lite lagom sting
Skär kycklingen, paprikorna och zucchinin i bitar och hacka löken. Rör ner linserna och vattnet som är kvar efter kokningen och smaka av med salt och peppar
Jag ser kvällens rätt – citronstoppad kyckling – som en kollision mellan en klassisk söndagsmiddag med gräddsås och en lite modernare kycklingmed inslag av ingefära
Ta ut kycklingenoch blanda i kryddorna och maizenan och höj värmen och låt grytan bli tjock, smaka av med örtsalt och malen svartpeppar sen klipp i salvian sist
Blanda ihop vitlök, chili, ingefära, skal och saft av apelsin i en skål. Tranchera upp kycklingenoch ät den med potatis, kålrot och god ingefärs och apelsinbuljong
Det blir fina färger, man får pyssla lite, tillaga sin egen mat och sen plocka med fingrarna. Servera tillsammans med en god yoghurtsås - t ex min honung & curry dipp
Proppade med härliga smaker som ger en riktigt kick och superenkla att göra, serverar du dessa kycklinglårmed ris eller vad det är du är sugen på och middagen är serverad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.