Lös jästennu mjölken och tillsätt olja, sirap, husk, salt och havregryn. Blanda och låt stå ca 10 min. Dela upp degen i fyra delar, två/ plåt, på bakpappersklädda plåtar och platta ut runda kakor va 1/2 cm tjocka. Nagga dem och låt jäsa i 30 min. Pensla med mjölk och grädda sen i 225 grader ca 10 min
Mjölet kommer att svälla i vattnet och bli enklare att knåda. Fantastiskt goda bullar (eller rättare sagt snurror) med tre olika fyllningar som också är glutenfria bakas som Daniel Lindeberg tipsade om i DN
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.