Denna gången blev det kyckling i hoisinsås med pak choi, ingefära, paprika, rödlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingen på hög värme, lägg sedan över på en tallrik
Låt puttra en stund, smaka av och se till att kycklingen är genomgjord. Asiatisk kycklingwok är en favorit hemma hos oss, blir ofta det när vi inte vet riktigt vad vi ska göra (som denna kväll)
Servera kycklingklubbornamed grönsaker och ris. Grönsaksblandningen blev riktigt god och den färska ingefäran gjorde att kycklingen fick lite lagom sting
Blanda ner chutney, soja och pressa i limejuice. Skär av ryggbenet på kycklingenoch vik ut den. Jag har allt som oftast börjat köpa hel, färsk kyckling när den finns till bra pris på affären
Krydda kycklingenmed mild paprika, svartpeppar och salt. en hel kyckling, råolivoljaen limeen stor löknågra vitlöksklyftormild paprikakrydda svartpepparsaltSätt på ugnen
Häll några matskedar olja i en gryta och fräs först kycklingoch därefter ingefäraoch vitlök. Skär kycklingen, paprikorna och zucchinin i bitar och hacka löken
Skär kycklingklubborna mitt itu till ben och lår. Lägg dem i formen och ös med marinaden. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
Jag ser kvällens rätt – citronstoppad kyckling – som en kollision mellan en klassisk söndagsmiddag med gräddsås och en lite modernare kycklingmed inslag av ingefära
Här kommer en enkel, god och väldigt smakrik vardagsrätt med lite asiatiska influenser. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll över kokosmjölksblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.