Superenkel sticky thai kyckling med vitlök och ingefära
myTaste USA
myTaste USA

Superenkel sticky thai kyckling med vitlök och ingefära

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Såsen
  • 1 dl söt thailändsk chilisås
  • 2 msk reducerad sojasås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk honung
  • 1/2 matsked malet ny ingefära
  • 1 1/2 tsk sriracha
  • 1 tsk citrongräspasta (Gourmet Garden varumärke)
  • Juice av en 1/2 lime
  • 1 stor vitlöksklyfta, mosad
  •  
  • För kycklingen
  • 4 st lårkycklingfilé
  • 1 msk kokosnötolja
  • Salt och peppar
  • Hackad koriander för garnering
  • Hackade jordnötter för garnering

Beskrivning

    Denna sticky thai kyckling är den perfekta maten till middagsbjudningen och klar på endast 30 minuter!

    Proppade med härliga smaker som ger en riktigt kick och superenkla att göra, serverar du dessa kycklinglår med ris eller vad det är du är sugen på och middagen är serverad!

    Receptet kommer från bloggen Running to the kitchen som är skriven av bloggaren Gina som kallar sig själv en riktigt foodie. Hennes stora passion i livet är träning och matlagning och Gina ser helst till att använda ekologiska råvaror i sina rätter. Hälsa är ett ledord som hon vill ska genomsyra hennes matlagning.

    Det tackar vi för och vi på mytaste är så glada att Gina vill dela sina recept med oss!

    Gör så här:

    Sås:

    1) Kombinera alla ingredienser för såsen i en liten skål och vispa ihop, lägg åt sidan.

    2) Förvärm ugnen till 200 grader.

    3) Krydda kyckling med salt och peppar.

    4) Placera kycklingen i en ugnssäker stekpanna över medelhög värme.

    5) Tillsätt kokosoljan i stekpannan.

    6) När oljan är tillräckligt varm placera kycklinglåren skinnet ner i stekpannan och stek tills den är gyllenbrun, ca 3 minuter.

    7) Vänd på låren och stek i ytterligare 2 minuter.

    8) Häll såsen i stekpannan rör runt kycklingen. Lägg kycklingen med skinnet upp och lägg in pannan ugnen i ca 15 minuter tills skinnet börjar bli krispigt.

    9) Ta ut kycklingen och garnera med koriander och jordnötter och servera med kokt ris.

    Tillagningstid: ca 30 minuter
    Grader: 200 c

    Här är länken till original receptet http://www.mytasteus.com/r/sticky-thai-chicken-92103601.html

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.