Koka upp vatten med lite salt i och koka broccolin ett par minuter. Mjöl utvispat med grädde. Mät upp vetemjöl och häll på grädden och vispa ut till en jämn smet utan mjölklumpar
Krydda med salt och peppar. Korv är bra mat och går att variera på många sätt. Stick med en gaffel i smeten då och då så att lös smet kan komma ned och gräddas
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. För er som vill laga till något smarrigt i helgen kan jag rekommendera denna rätt som jag lagade tillsammans med mina fantastiska syster-söner som båda två arbetar som kock
Äntligen är det säsong för rotfrukter, på riktigt. Medan kött och grönsaker gottade till sig i ugnen passade jag på att fördriva tiden med studier, artikeln ”Prevelance of and risk factors for childhood overweight and obesity” skulle kritiskt granskas
Då kan man servera dessa grönsaker med en bit kött eller kyckling, eller till ochmed vegetariskt med en god hummus, tzatsiki, hembakat bröd och kanske lite små plock av oliver och fetaost
Även om jag med största sannolikhet skulle kunna äta mig mätt på allt gott julgodis som bakas här hemma (man får ju inte glömma bort att jag faktiskt kämpar med min vikt, även om det inte alltid värkar så
Ringla över olja krydda med salt, peppar och rosmarin. Ugnsrostade rotfrukter. Måndag och kyckling blev det till middag, riktigt gott och enkelt också då det sköter sig själv i ugnen
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost. Supergott och det gick riktigt snabbt, bara 20 minuter på 225 grader i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.