4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Kombinera med två strikta måltider under dagen för en strikt helhet. Fräs kyckling, paprika, gurkmeja och vitlök i smör eller kokosfett tills kycklingen är genomstekt
En av mina söner älskar curry och ville att jag skulle göra något gott till gårdagens hockeymatch, så det blev en spicy gryta med kyckling, receptet har jag inspirerats från en gammal sparad mattidning
Och/ellermed ett gott bröd att suga upp den urgoda såsen med. Eller stekta champinjoner. Men servera gärna kycklinggrytanmed ris, det tror jag passar riktigt bra
RasEl Hanout ("det bästa från affären") är en marockansk kryddblandning med bl. ingefära, kanel, kardemumma, koriander, saffran och kryddnejlika - lite julsmaker alltså som passar riktigt bra med kyckling
Fräs champinjonerna för sig i lite smör eller olja. I den här kryddigakycklinggrytan är det paprikan i olika färger och broccolin som sätter färg på rätten, och grön bladspenat och avokado sätter extra piff på quinoasalladen
När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. Blanda ihop malen ingefära, gurkmeja, malen kanel, malen karde mumma, malen koriander, malen kryddpeppar, saffran, malen muskot och malen krydd nejlika
Tidigare i år köpte jag en burk med den Nordafrikanska kryddblandningen rasel hanout. Väldigt spännande blanding som fungerar bra i en gryta eller till och med att strö på en sallad
Blanda färsen med vitlök, jalapenos och kryddor. Trä upp dem på spett, eller ät som de är. Servera med en härlig sallad på matvete - receptet hittar du här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.