Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Indisk mat är bland det godaste som finns och den här rätten är svårslagen. Trots fåtalet kryddor blir det en härlig smak av spiskummin, ingefära, vitlök och kummin
Så här gör du. Sätt ugnen på 200 ̊C. I en mortel eller matberedare, krossa eller mixa ihop vitlök, ingefära och korianderstjälkar tills du har en slät smet
Snabb indiskkycklinggryta med blomkål. En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
Kryddigkycklinggryta á la Marocko, 6 portioner. Kryddigkycklinggryta á la Marocko, 6 portioner. Veckans storkok blev en härlig hittepå-gryta med mycket smak
Skär alla grönsaker, vitlöken och äpple i tärningsstora bitar. Stycka upp kycklingen i delar. Förslagsvis brösten i tre delar, dela på låren och skär loss vingarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.