1 hel kyckling, ca 1,3 kg (alt färdigstyckade delar som lår eller filé) 12 steklökar, skalade 5 kvist citrontimjan (eller timjan) 2 svenska äpplen, i bitar 5 dl äppelcider (torr) 0,5 dl calvados 3 dl kycklingbuljong (se recept nedan eller 1 msk konc kycklingfond på flaska 3 dl vatten) 3 dl vispgrädde ev 1 msk majsstärkelse ev 1 msk vatten 3 msk citrontimjan (eller timjan) smör, till stekning matolja, till stekning salt svartpeppar, nymald. Kycklingbuljong0,5-1 kg kycklingskrov 1 gul lök, i stora bitar 1 stjälk stjälkselleri, i stora bitar 1 morot, i stora bitar 1 lagerblad 5 vitpepparkorn, hela 5 timjankvistar
Vi börjar med ankan, här kommer troligen en del av er tycka att jag är halvt sinnessjuk som har engagerat mig i den här rätten i så många dagar, men det är värt det, det är otroligt gott och smakrikt och när köttet faller av benet bara man beror det med gaffeln är det nästan så man hör änglar sjunga
Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter. 4 kycklingbröst La Belle de France. Fågel4 kycklingbröst La Belle de France 2 tsk salt2 dl mandelmjölk, osötadRomesco1 msk rödvinsvinägerolivolja till stekning + till mixning1 vitlöksklyfta1 röd paprika, urkärnad 2 tomater, urkärnade 1 röd chili, urkärnad ca 1 dl skållad mandelTill servering3 endiver, fint strimlade½ tsk chiliflakessalt och svartpeppar½ citron
Testade den här kycklingen till middag ikväll. Kycklingen blev verkligen jättegod och saftig. Banka ut kycklingfiléerna så de blir så tunna som möjligt
Köttsaften ska vara genomskinlig när man skär i kycklingen. Den här kycklingen är en av de sistnämnda, varav receptet kommer från ingen mindre än Mitt Kök-kocken Jennie Walldén
Den smakade himmelskt, kalkonköttet var så mört så det föll i bitar när gaffeln stacks i. Jag köpte urbenat kalkonlår men det går lika bra med kycklinglår, fläsk- eller lammgrytbitar
Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli. Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ den här 1 kg kycklingklubbor
Lägg i kyckling och potatis, slå i fond och kokosmjölk. 1400 g kycklingkött, bröst eller lår. 1salladsgrönsakerSkär kyckling och potatis i fina bitar, ca 1,5x1,5 cm