I lördags åt vi en av mina favoriträtter som min mamma alltid lagar åt mej - Kyckling Sambal oelek. Lägg kycklingen på bacon & purjolöken, häll över såsen
Är du osäker eller ser du tydligt att köttsaften INTE är klar och fin. "Tager vad man haver kyckling" skulle man också kunna döpa receptet till, älskar att botanisera i kryddlådan
1 hel kyckling, ca 1,3 kg (alt färdigstyckade delar som lår eller filé) 12 steklökar, skalade 5 kvist citrontimjan (eller timjan) 2 svenska äpplen, i bitar 5 dl äppelcider (torr) 0,5 dl calvados 3 dl kycklingbuljong (se recept nedan eller 1 msk konc kycklingfond på flaska 3 dl vatten) 3 dl vispgrädde ev 1 msk majsstärkelse ev 1 msk vatten 3 msk citrontimjan (eller timjan) smör, till stekning matolja, till stekning salt svartpeppar, nymald. Kycklingbuljong0,5-1 kg kycklingskrov 1 gul lök, i stora bitar 1 stjälk stjälkselleri, i stora bitar 1 morot, i stora bitar 1 lagerblad 5 vitpepparkorn, hela 5 timjankvistar
Vi börjar med ankan, här kommer troligen en del av er tycka att jag är halvt sinnessjuk som har engagerat mig i den här rätten i så många dagar, men det är värt det, det är otroligt gott och smakrikt och när köttet faller av benet bara man beror det med gaffeln är det nästan så man hör änglar sjunga