Kött kyckling

Kött kyckling

Bräserad ciderkyckling

Bräserad ciderkyckling

1 hel kyckling, ca 1,3 kg (alt färdigstyckade delar som lår eller filé) 12 steklökar, skalade 5 kvist citrontimjan (eller timjan) 2 svenska äpplen, i bitar 5 dl äppelcider (torr) 0,5 dl calvados 3 dl kycklingbuljong (se recept nedan eller 1 msk konc kycklingfond på flaska 3 dl vatten) 3 dl vispgrädde ev 1 msk majsstärkelse ev 1 msk vatten 3 msk citrontimjan (eller timjan) smör, till stekning matolja, till stekning salt svartpeppar, nymald. Kycklingbuljong0,5-1 kg kycklingskrov 1 gul lök, i stora bitar 1 stjälk stjälkselleri, i stora bitar 1 morot, i stora bitar 1 lagerblad 5 vitpepparkorn, hela 5 timjankvistar
Påskdagens middag: Confit de canard med pommes Anna och rödvinssås

Påskdagens middag: Confit de canard med pommes Anna och rödvinssås

Vi börjar med ankan, här kommer troligen en del av er tycka att jag är halvt sinnessjuk som har engagerat mig i den här rätten i så många dagar, men det är värt det, det är otroligt gott och smakrikt och när köttet faller av benet bara man beror det med gaffeln är det nästan så man hör änglar sjunga
Parmesanöverbakad kyckling med kronärtskocka

Parmesanöverbakad kyckling med kronärtskocka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 st kycklingfilé(er) , á ca 150 g 1 odefinierad persillade , eller något gott örtsalt 1 odefinierad salt 1 odefinierad smör 1 odefinierad olivolja 1 dl parmesanost , färskriven 1 odefinierad timjan , färsk 1 dl kronärtskockor , marinerade i olja 2 dl grädde 1 dl vitt vin 1 msk buljong , (lantbuljong eller 1 msk kycklingfond) 1 st palsternacka(or) , ev 1 odefinierad svartpeppar Kamutveteotto 2 msk mascarponeost 1 odefinierad olivolja 1 odefinierad svartpeppar 1 dl vitt vin 2 dl kamutvete 8 st grön sparris Köp receptet
Cajunkyckling med quinoa, mango och fetasallad

Cajunkyckling med quinoa, mango och fetasallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Cajunkyckling 300 gram kycklingfilé(er) , färsk el
Kokoskyckling med mangosås och sallad

Kokoskyckling med mangosås och sallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kokoskyckling 500 gram kycklingfilé(er) 2 st ägg 2 dl kokosflingor 0 salt 0 olivolja Mangosås 1 st mango(s) 1 kruka(or) färsk persilja , en handfull räcker 0 vatten Sallad 3 st tomat(er) 1 st avokado(s) 1 st endiver , 4 blad räcker Köp receptet
Romescokyckling

Romescokyckling

Ta upp kycklingen och torka den på hushållspapper. Lägg i kycklingen och låt ligga i ca 30 minuter. 4 kycklingbröst La Belle de France. Fågel4 kycklingbröst La Belle de France 2 tsk salt2 dl mandelmjölk, osötadRomesco1 msk rödvinsvinägerolivolja till stekning + till mixning1 vitlöksklyfta1 röd paprika, urkärnad 2 tomater, urkärnade 1 röd chili, urkärnad ca 1 dl skållad mandelTill servering3 endiver, fint strimlade½ tsk chiliflakessalt och svartpeppar½ citron
Kyckling med Pak Choi

Kyckling med Pak Choi

Rätten kan varieras med att byta ut kycklingen mot fläsk- eller nötkött. Strimla kycklingfilé, klyfta lök och skär paprika i bitar
Jennie Walldéns Mango chutney-kyckling med chilibroccoli

Jennie Walldéns Mango chutney-kyckling med chilibroccoli

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Chilibroccoli 1 st röd paprika , urkärnad och delad i bitar 1 st broccolistånd , delat i buketter och stjälkar skalade och skurna i stavar 1 klyfta(or) vitlök , skivad 0,5 st chilifrukt , röd, i tunna skivor 1 msk ljus soja Kyckling 1 st hel kyckling 50 gram smör 1 dl mango chutney 2 klyfta(or) vitlök , finrivna 0,5 st lime , saften från 1 msk mörk soja 2 dl crème fraiche 1 rapsolja , till stekning Tillbehör 2 dl ris Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kyckling cordon bleu

Kyckling cordon bleu

Testade den här kycklingen till middag ikväll. Kycklingen blev verkligen jättegod och saftig. Banka ut kycklingfiléerna så de blir så tunna som möjligt
Kyckling i lergryta

Kyckling i lergryta

Häll i citronsaften i kycklingen och därefter dragonen. Lägg kycklingen med bröstet upp i lergrytan. 1 kyckling
Helstekt Mangokyckling

Helstekt Mangokyckling

Köttsaften ska vara genomskinlig när man skär i kycklingen. Den här kycklingen är en av de sistnämnda, varav receptet kommer från ingen mindre än Mitt Kök-kocken Jennie Walldén
Sichuan Chicken Kung Pao

Sichuan Chicken Kung Pao

Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över kycklingen. Vänd direkt ner kycklingen och stek tills den börjar bli gyllene
Örtkyckling i lergryta

Örtkyckling i lergryta

Salta och peppra kycklingen och lägg den ovanpå potatisen i grytan. Ringla lite margarin över kycklingen

Indiskt långkok i lergryta

Den smakade himmelskt, kalkonköttet var så mört så det föll i bitar när gaffeln stacks i. Jag köpte urbenat kalkonlår men det går lika bra med kycklinglår, fläsk- eller lammgrytbitar
Enkel och god kyckling i lergryta

Enkel och god kyckling i lergryta

Täck med kycklingfilèerna som är saltade och pepprade. 4 kycklingfiléer. Ställ lergrytan i kallt vatten( övertäckt) ca 10min
Konfiterad TIMJANKYCKLING | Matkärlek

Konfiterad TIMJANKYCKLING | Matkärlek

Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli.   Receptet är hämtat från kokboken Mera matkärlek, beställ den här           1 kg kycklingklubbor
Touch of Chicken Curry

Touch of Chicken Curry

Lägg i kyckling och potatis, slå i fond och kokosmjölk. 1400 g kycklingkött, bröst eller lår. 1salladsgrönsakerSkär kyckling och potatis i fina bitar, ca 1,5x1,5 cm