Kryddig kycklinggryta med blomkålsris
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1100 g röd paprika
  • 11 bit färsk gurkmeja
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 tsk chiliflakes
  • 13 msk smör/kokosfett
  • 1300 g blomkål
  • 13 msk olivolja
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 1 salt och peppar
  • 12 dl kokosmjölk
  • 1 ev. lite vatten
  • 1 lite färska kryddorSkär kycklingen i ganska små bitar. Skär också paprikan i bitar.
  • 1 Skala den färska gurkmejan och riv den. Riv också vitlöksklyftorna. Fräs kyckling, paprika, gurkmeja och vitlök i smör eller kokosfett tills kycklingen är genomstekt. Det tar cirka 5 minuter beroende på storlek på bitarna.
  • 1 Riv blomkålen och förväll den i 1 minut. Låt ånga av och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  • 1 Tillsätt kokosmjölken och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Toppa med färska kryddor och servera med blomkålsriset.
  • 1 Strikt LCHF: Kombinera med två strikta måltider under dagen för en strikt helhet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.